Història Secció TT

El tennis de taula al Club Falcons Sabadell es començà a escriure el 1953, ara ja té molts anys d’història. Una història que es iniciar gràcies a Ramon Alimón, fundador de la secció i una persona molt important en la història d’aquesta entitat.

El 1960 l’equip infantil participava en el Campionat Interparroquial de Sabadell.

A partir de la temporada 1961/62 es va formar un equip O.C.P.D federat, on hi jugaven: Carles Jové, Ramon Alimón, Francesc Playà, Narcis Sebrià i Jaume Salvà.

El 1967 es començava a jugar en els campionats O.A.R.

Amb Xavier Farell, una persona fonamental i que s’ha deixat la pell per Falcons, com a president del club, a la dècada dels setanta va ser l’època daurada del tennis taula. Van competir durant varies temporades a la 2a categoria de la Lliga Nacional amb un bloc format per Xavier Galtés, Santi Vidal, Pere Colomina i Ramon Costa.

El 1972 el Club Falcons en el Campionat d’Espanya celebrat a Sabadell assoleix el títol de dobles masculins juvenils i el subcampionat en equips juvenils, i el 3er lloc de Miquel Costa, una gran promesa pels components del club.

L’any 1973, aquest pòquer de palistes va aconseguir classificar-se pel Campionat d’Espanya absolut que es va celebrar a Oviedo sent vuitens per equips, i en dobles Santi Vidal fent parella amb el jove Ramón Rodríguez “Rodri” van estar a punt de pujar al podi arribant als quarts de final. Xavi Galtés va assolir una fita d’aquelles que es recorden tota la vida proclamant-se tercer d’Espanya absolut en individuals.

El 1973 ja funcionava l’equip femení format per Núria Mas, Maria Olivares i Conxa Codesal. També aquest any, participava en la 1era categoria provincial i formaven l’equip el Santi Vidal, Pere Colomina i Xavi Galtés, i es va aconseguir pujar a 2a Nacional.

En aquella època a la Lliga Nacional cal ressenyar la figura de Miquel Costa. El primer falconista que va jugar amb la selecció espanyola va ser Rodri, quin talent, quina categoria, pur art en un palista formidable. Dels pocs que en ocasions eren capaços de fer patir Josep Maria Palés. A Falcons va començar a jugar Luis Calvo, un gran jugador i actualment un dels millors tècnics espanyols amb un gran prestigi, resideix a Priego de Córdoba on fa de director tècnic del Centre d’Especialització Esportiva de tennis taula.

El 1979 es va cloure aquesta esplendorosa etapa amb la pràctica dissolució de la secció, només van continuar l’equip de veterans.

El 1983 es formà, després d’aquest parèntesi de 4 anys, un equip juvenil, un de tercera, l’equip femení i el de veterans que estava format per Santi Vidal i Pere Colomina. Aquests dos jugadors van guanyar el Campionat de Catalunya i el subcampionat en diverses ocasions, i, a més d’altres trofeus, i són els dos jugadors que més anys han defensat els colors de l’entitat. La FCTT els va fer un homenatge pels seus 50 anys de federats.

A la dècada dels vuitanta i fins a mitjans dels noranta, Falcons competia bàsicament a Territorial i en veterans. Passats els Jocs Olímpics de Barcelona i amb gent com Lluís Espinosa, Toni Guillén i Àlex Menéndez com a directors d’orquestra, aquesta entitat, va iniciar una nova etapa tenint equips de base. L’Àlex Menéndez, que continua en actiu, va ser clau en el ressorgiment del Club Falcons. A finals dels noranta va aparèixer pel club la figura del Richard Garcia i que juntament amb Alex Menéndez i el Joan Barberà van ser el trident directiu que va portar el club a pujar a la Lliga Nacional amb jugadors com Pere Vives, que ens va deixar fa uns anys. Va ser una època molt important ja que es va tornar a treballar la pedrera i això juntament amb una molt bona planificació va ser clau pel que passaria als anys següents.

L’any 1998, Menéndez i Barberà juntament amb Fèlix Julià i Dome Creus van pujar el primer equip masculí a Primera Nacional. Uns anys després amb Esteve Torres i Dani Luco van disputar la fase d’ascens a Divisió d’Honor a Sabadell quedant-se a les portes de pujar. L’any següent amb el reforç d’Eduard Escamilla, la continuïtat de Torres i Barberà i el fitxatge del xilè Augusto Morales ho van aconseguir a Almendralejo.

L’any 2004 van incorporar a un jugador important en la història del tennis de taula sabadellenc Pere Weisz, a més de David Soler, que també va fer d’entrenador de la cantera. En aquest periode es van jugar 2 fases d’ascens a Superdivisió. La campanya 2007/2008, ja consolidats a la categoria de plata, va arribar Ramon Mampel que amb Weisz i un jovenet talentós format al planter com Ferran Brugada van fer història col·locant el Club Falcons a la Superdivisió, categoria en la que van militar durant quatre temporades consecutives a més de jugar una temporada l’ETTU CUP.

Al mes de gener del 2009 va arribar a Sabadell el primer xinès, Li Dan Dan. L’equip de la temporada 2011/12 va estar format per Brugada, el millor palista de tota la història que s’ha format a Falcons i que amb 20 anys ja tenia un currículum que feia tremolar, i els catalans Caymel i Moregó.

La dècada del 2000 ha sigut espectacular pel Club Falcons, sent un dels millors clubs de Catalunya. En categoria benjamí, aleví, infantil, juvenil i sub-21 han assolit el títol català en varies ocasions, a més de ser subcampions i tercers d’Espanya sent protagonistes directes Ferran Brugada, Marcos Sánchez, Carlos Aláez, Juanma Ortega, Sergi Martínez, Max Ugarte, Jordi Bigorra, David Bigorra, Adrià López, Lluís Carulla, Ramón Clivillé, Ferran Vila, Dani Moya, Carlos Carulla, Oriol Sibecas, Carlos Olea, Li Dan Dan i com a tècnic principal d’aquests èxits Richard Garcia.

Més recentment, cal ressenyar la part femenina dins del club, les germanes Maria i Sara Ballester que juntament amb Claudia Caymel i la presència de Mònica Weisz, tota una institució en aquest esport, van pujar a la Divisió d’Honor la temporada 2009/2010. Després de 3 anys a la categoria de plata van aconseguir pujar a la Superdivisó Femenina on van aconseguir la permanència durant 4 temporades amb un bloc format per les 2 jugadores sortides de la pedrera (germanes Ballester) juntament amb Mònica Weisz i el reforç d’una altre jove jugadora. També van aconseguir classificar-se i disputar una temporada competició europea, l’ETTU CUP.

Aquesta darrera dècada cal resenyar els títols i podims aconseguits a veterans als Campionat de Catalunya com als d’Espanya amb Pere Weisz, Joan Weiz, Joan Barberà, Juan Ortega, Alex Menéndez, Ignasi Weisz, Xavi García, Andrés Cano, Mònica Weisz i Montse Weisz com a grans protagonistes.

El treball amb la cantera continua amb més força que mai i és un dels motius principals pels quals treballa més intensament aquest club; primer va ser en Richard García, Àlex Menéndez i el Joan Barberà, després va venir el David Soler, el Carles Font i actualment amb el Joan Nogueras com entrenador i la Sara Ballester com a entrenadora ajudant.

d'això ja fa uns anys...  Partit a la Masia, desembre 1977

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada